Sposób przygotowania:
Naleśnik ze szpinakiem
- siekamy drobno cebulę.- liście szpinaku pokroić na mniejsze części. następnie Pierś z kurczaka pokroić na niewielkie kawałki i (doprawić do smaku według własnych upodobań mi osobiście odpowiada w tym połączeniu curry) na niewielkiej ilości oleju poddusić. Pokrojoną cebulę szklimy na odrobinie masła lub na oleju dodajemy sparzony i odciśnięty szpinak, po czym dodajemy bardzo drobno posiekany czosnek i nadal szklimy na małym ogniu. Gdy czosnek zmięknie, dodajemy przygotowaną pierś i całość jeszcze mieszamy, zwiększamy ogień i odparowujemy.Farsz doprawiamy solą, pieprzem, a także odrobiną gałki muszkatołowej, dodajemy też ser feta i ser żółty starty na drobnych oczkach. Do farszu można również dodać odrobinę suszonej Bazyli. Całość mieszamy i zostawiamy jeszcze na chwilę na średnim ogniu aby wszystkie składniki połączyły się w jeden farsz. W między czasie smażymy naleśniki. Na usmażone placki wykładamy gorący farsz i zawijamy. Naleśniki już przygotowane w formie krokietów przed podaniem można (wedle uznania) pokryć panierką tj. namoczyć w jajku i bułce tartej następnie na masełku przysmażyć na patelni.