Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
Ciasto naleśnikowe tworzymy poprzez wymieszanie jajek, soli, mąki, wody, mleka i oleju. Dobrze wymieszaną, średniej konsystencji masę możemy wylewać na rozgrzaną z olejem patelnię. Każdy naleśnik smażymy z obu stron. Szpinak mrożony wrzucamy na patelnię i pod przykryciem, na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając czekamy, aż się roztopi. Po około 10 minutach możemy dodać do niego szczyptę soli, pieprzu i wcześniej rozdrobiony czosnek. Łyżkę farszu nakładamy na naleśnik i posypujemy wcześniej startym na tarce serem żółtym. Naleśnik zawijamy i podgrzewamy na przykrytej patelni. Na wierzch polewamy sosem czosnkowym, który przygotowujemy poprzez wymieszanie jogurtu naturalnego, śmietany i rozdrobnionego czosnku. Smacznego.