Sposób przygotowania:
Naleśniki a’la Mexico
Składniki ciasta na naleśniki zmiksowałam i odstawiłam na kilkanaście minut. Cebulę i czosnek obrałam, pokroiłam w kosteczkę, zeszkliłam w rondlu na rozgrzanym oleju. Dodałam mięso i obsmażyłam rozbijając łyżką większe grudki. Dosypałam przyprawę i dodałam kolejno: pozbawioną gniazda nasiennego i białych błon, pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę; osączoną z zalewy kukurydzę; sparzonego, obranego ze skórki i drobno pokrojonego pomidora; koncentrat pomidorowy i osączoną z zalewy fasolę. Całość wymieszałam, przykryłam rondel i dusiłam na wolnym ogniu. W międzyczasie usmażyłam cienkie naleśniki: każdorazowo smarowałam patelnię umoczonym w oleju zwiniętym ręcznikiem papierowym, wylewałam porcje ciasta i smażyłam z obu stron. Na ciepłe naleśniki wyłożyłam gorący farsz i zwinęłam je w chusteczkę.
monikaT83
edytaha
Hihi, dziękuję :)