kugelchen

kugelchen

Kucharz
[Przepisów: 10]

Naleśniki gryczane z pasztetem z ciecierzycy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Oryginalne jarskie naleśniki, które urzekają smakiem . Delikatna nuta mąki gryczanej nadaje im niespotykanego smaku.

Naleśniki gryczane z pasztetem z ciecierzycy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki gryczane z pasztetem z ciecierzycy

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki gryczane z pasztetem z ciecierzycy
Podane składniki na ciasto zblendować. Smażyć cienkie naleśniki na niewielkiej ilości tłuszczu. Ciecierzycę odcedzić i zmielić. Cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać posiekane grzyby i chwilę razem poddusić. Następnie wszystkie składniki zblendować na gładką masę. Mocno przyprawić i piec w kąpieli wodnej w 180 stopniach przez 30 minut.
Tak przygotowanym pasztetem smarujemy naleśniki gryczane. Ułożyć rukolę i zawinąć naleśniki.
Naleśniki gryczane z pasztetem z ciecierzycy
Etap 1