Sposób przygotowania:
Naleśniki nadziewne żółtym serem
Przygotować ciasto: mąkę, mleko, szklarkę wody, jajka i sól zmiksować i odstawić na 30 min. Następnie wlać do ciasta olej i wymieszać. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany; jeżeli jest zbyt gęste, dolać trochę wody. Na mocno rozgrzanej teflonowej patelni rozprowadzać równomiernie cienką warstwę ciasta i smażyć naleśniki z obu stron. Przygotować nadzienie: ser zetrzeć na tarce o dużych otworach i połączyć z natką oraz ziołami. Naleśnik posypać serem z zieleniną złożyć w kopertę. Panierować w lekko roztrzepanych jajkach i bułce tartej. Smażyć na oleju na rumiano. Do startego sera można dodać drobno pokrojoną wędlinę lub ząbek czosnku roztarty se szczyptą soli.