Sposób przygotowania:
Naleśniki wytrawne z sosem koperkowym
W większej misce miksujemy jajko, mąkę, mleko i szczyptę soli - tak aby uzyskać ciasto na naleśniki - konsystencja powinna być dość gęsta, ale z drugiej strony, na tyle płynna aby bez problemu wylewać ją na patelnię. Proponuję zostawić smażenie naleśników na później, tak aby były świeże. Teraz przygotowujemy nadzienie: w garnku roztapiamy kawałek masła, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, solimy je, po chwili wrzucamy zamrożony szpinak, mieszamy go, żeby się nie przypalił, gdy będzie już miękki dodajemy rozgniecione ząbki czosnku, doprawiamy solą i pieprzem. Ucieramy żółty ser. Następnie robimy sos: koperek siekamy, ząbki czosnku rozgniatamy te dwa składniki mieszamy z jogurtem i majonezem i doprawiamy solą i pieprzem. Teraz możemy smażyć naleśniki, po usmażeniu nakładamy farsz - szpinak z pieczarkami, szynka i ser żółty, całość zawijamy i podgrzewamy delikatnie w mikrofalówce (lub jeśli nie macie to na patelni), chodzi tylko o to, aby rozpuścił się ser. Polewamy sosem i jest gotowe do podania :)