Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem grzybowym
Naleśniki: Do miski wlewam mleko dodaje jajko i kurkumę . Miksuje składniki w trakcie dodaje sól i zmielony pieprz . Piekę chwila moment na patelni .Grzyby czyszczę kroje i myje . Wkładam do garnka z woda i łyżeczka soli gotuję . Zbieram szum a potem przelewam na durszlak.Przecedzone grzyby wkładam na patenie i smażę dodaje kostkę rosół z kury i zalewam pół szklanki wody i w tym wywarze chwile gotuję . Dodaję czosnek niedźwiedzi nadal mieszam do wygotowania się wywaru. Dopiero wtedy dodaje suszone pomidorki z bazylią. Mieszam chwilę i posypuje startym serem .Mieszam do rozpuszczenia sera . Nakładam farsz na naleśniki i zwijam podaje na gorąco można jeść z keczupem.
kołczu
lalunia
Trochę pikanterii w naleśnikach nikomu nie zaszkodzi :)
evita0007
lalunia
To zasługa kurkumy :)