Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Naleśniki z gotowanym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Naleśniki z najbardziej smakują z czerwonym barszczem.

Naleśniki z gotowanym mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki z gotowanym mięsem

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z gotowanym mięsem
Do miski wlać wodę i mleko, dodać szczyptę soli, jajka, mąkę, dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę. Drobno posiekaną cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, wymieszać. Masło rozgrzać, wsypać mąkę lekko zrumienić. Zasmażkę rozprowadzić mlekiem, połączyć z mięsem, doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć przez kilka minut. Farszem smarować naleśniki i zwijać. Panierować w roztrzepanym jajku, obtaczać w bułce tartej, rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.
Naleśniki z gotowanym mięsem
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną cebulę i czosnek
Naleśniki z gotowanym mięsem
Dodać pozostałe składniki doprawić do smaku wymieszać
Naleśniki z gotowanym mięsem
Przygotowanym farszem smarować naleśniki i zwijać