Naleśniki z grzybami i szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mikserem rozrobić ciasto na naleśniki, mleka dodać tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Dodać gałkę muszkatołową. Usma

Naleśniki z grzybami i szynką

Składniki:

Naleśniki z grzybami i szynką

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z grzybami i szynką
Mikserem rozrobić ciasto na naleśniki, mleka dodać tyle, aby ciasto miało odpowiednią konsystencję. Dodać gałkę muszkatołową. Usmażyć cienkie naleśniki. Piekarnik rozgrzać do temp. 210 stopni. Pieczarki oczyścić, drobno posiekać, skropić sokiem z cytryny. Podsmażyć na maśle z cebulą, odparować cały sos, dodać gęstą śmietanę, przyprawić solą, pieprzem, odstawić. Na każdym naleśniku położyć plaster szynki, nałożyć warstwę farszu i zwinąć ciasno naleśnik. Ułożyć naleśniki, posypać tartym serem, zalać resztką śmietanki, posypać odrobiną gałki muszkatołowej i włożyć do piekarnika na 10 minut.