Sposób przygotowania:
Naleśniki z kapustą włoską
W naczyniu jajka rozmącić z mlekiem, po czym mieszając wsypać mąkę i wlać tyle wody by ciasto miało gęstość kwaśnej śmietany. Dodać sól, 2 łyżki oleju i odstawić na 1 godzinę. Na lekko natłuszczonej pateni usmażyć pierwszy naleśnik a reszte smażyć bez tłuszczuy. Kapustę pokroić w cienkie krótkie paseczki i przesmażyć na 1 łyżce oleju. Cebulę obrać i razem z kiełbasą drobno pokroić. Cebulę i kiełbasę przesmażyć jak kapustę. Kapustę wymieszać z cebulą i kiełbasą, przyprawić sosem sojowym i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym wcześniej wysmarowanym pozostałym olejem układać kolejno naleśniki i cienkie warstwy kapusty, na spodzie i na wierzchu powinien znaleźć sie naleśnik. Tak przygotowaną warstwę wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 nminut w temp. 180 stop. C.