Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurkami i szpinakiem
Grzyby oczyścić, umyć, podgotować w osolonej wodzie prawie do miękkości. Odlać i osączyć. Rozgrzać dwie łyżki masła, podsmażyć kurki. Szpinak umyć i osączyć. Obrać czosnek i przepuścić przez praskę. Rozgrzać na patelni pozostałe masło, wrzucić czosnek, dodać szpinak i dusić pod przykryciem, dopóki szpinak nie zmieni koloru na ciemnozielony. Dodać jogurt, wymieszać. Połączyć z kurkami, doprawić do smaku. Masa powinna być gęsta. Z podanych składników zrobić ciasto i usmażyć naleśniki. Smarować je farszem, zwijać w rulony i układać w formie żaroodpornej. Podgrzać chwilkę w piekarniku lub mikrofalówce, żeby naleśniki były ciepłe. Można podawać z sosem grzybowym lub czosnkowym.