kuchenka

kuchenka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Naleśniki z nadzieniem gryczano-serowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste i smaczne danie dla uwielbiających kaszę!

Naleśniki z nadzieniem gryczano-serowym

Składniki:

Naleśniki z nadzieniem gryczano-serowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z nadzieniem gryczano-serowym
Z podanych składników usmażyć naleśniki. Kaszę ugotować i pozostawić do wystudzenia. Cebulę usmażyć na maśle i wlać do kaszy. Do masy dodać twaróg, jajko i wszystko razem wymieszać. Masą gryczano-serową smarować naleśniki, zwinąć, włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku w temp. 180 stopni przez 20 minut. Sos boloński podgrzać ( ja dodałam do niego trochę śmietany) i polać nim naleśniki przed podaniem.