Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem i złocistą posypką
CIASTO: Mleko przelewamy do miski. Dodajemy do niego wodę, jajka, mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Całość dokładnie miksujemy. Gotowe ciasto wylewamy porcjami na rozgrzaną patelnię. Smażymy kolejno naleśniki z dwóch stron do zrumienienia. Gotowe przekładamy serem. SER: Do sera dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka. Całość miksujemy. W trakcie miksowania słodzimy do smaku, według uznania. Gotowym serkiem smarujemy kolejno usmażone naleśniki. Składamy je w trójkąty, porcjujemy na talerze. Podajemy posypane złocistą posypką. POSYPKA: Masło rozpuszczamy na patelni. Do tak przygotowanego dodajemy bułkę tartą, cynamon i cukier. Całość przysmażamy do zrumienienia. Kruszonką posypujemy naleśniki. Podajemy