kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Naleśniki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ciasto: mieszamy wszystkie składniki i zostawiamy na pół godziny.

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem

 

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem
Ciasto: mieszamy wszystkie składniki i zostawiamy na pół godziny.Farsz: na patelnię wrzucamy rozmrożony szpinak i lekko odparowujemy. Dodajemy czosnek, doprawiamy przyprawami i smażymy przez ok 5 min. mieszając. Dodajemy gałkę muszkatołową. Wrzucamy otręby i orzechy wlewamy sok z cytryny i śmietanę, mieszamy i dusimy przez ok 2 min.



Odstawione ciasto mieszamy i smażymy naleśniki. Dodajemy farsz smarując delikatnie naleśniki i zwijamy w rulonik. Zapiekamy w piekarniku przez ok 20 min.