Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
Przyrządzanie naleśników:
miksujemy 6 pierwszych składników. Dajemy ciastu odpocząć 20 min. Smażymy naleśniki wlewając 2 łyżki oleju na mocno rozgrzaną patelnię a gdy ten się mocno rozgrzeje 2 małe chochelki ciasta naleśnikowego. Gdy naleśnik się przyrumieni przewracamy na drugą stronę przysmażając już tylko lekko.
Wykonanie farszu:
Paczkę mrożonego szpinaku rozmrażamy na maśle na patelni (mały ogień) pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy pozostałe składniki mieszamy i jeszcze 5 min trzymamy na ogniu. Gdy konsystencja rzadka dodajemy bułki tartej. Szpinak podsmażać góra 15 minut łącznie.
Farsz ten jest również bardzo dobry do uszek i pierogów.
miksujemy 6 pierwszych składników. Dajemy ciastu odpocząć 20 min. Smażymy naleśniki wlewając 2 łyżki oleju na mocno rozgrzaną patelnię a gdy ten się mocno rozgrzeje 2 małe chochelki ciasta naleśnikowego. Gdy naleśnik się przyrumieni przewracamy na drugą stronę przysmażając już tylko lekko.
Wykonanie farszu:
Paczkę mrożonego szpinaku rozmrażamy na maśle na patelni (mały ogień) pod przykryciem ok. 10 min. Dodajemy pozostałe składniki mieszamy i jeszcze 5 min trzymamy na ogniu. Gdy konsystencja rzadka dodajemy bułki tartej. Szpinak podsmażać góra 15 minut łącznie.
Farsz ten jest również bardzo dobry do uszek i pierogów.
wiola333
elzbieta8960