luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Naleśniki ze szpinakiem a'la luna

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne i pożywne danie na obiadek

Naleśniki ze szpinakiem a'la luna

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem a'la luna

 

  • Naleśniki;

 

 

  • Nadzienie

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem a'la luna
Ze składników na ciasto przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć cienkie naleśniki.



Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodać posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypiorek i przysmażony szpinak z boczkiem. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać.  

Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.