Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem a'la luna
Ze składników na ciasto przygotować ciasto naleśnikowe i usmażyć cienkie naleśniki.
Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodać posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypiorek i przysmażony szpinak z boczkiem. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać.
Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.
Szpinak włozyć na patelnię na wolny ogień aż do rozmrożenia, odsunąć pod bok i dodać drobno pokrojony boczek .. lekko wysmażyć i wymieszać ze szpinakiem, dodać zmięty czosnek sól i pieprz, odparowac nadmiar płynu ze szpinaku. Przestudzić. Ser zmiąć, dodać posiekane drobno jajka na twardo, i jajko surowe oraz posiekany szczypiorek i przysmażony szpinak z boczkiem. doprawić do smaku solą i dobrze wymieszać.
Smarować masą naleśniki i zwijać w rulonik . Podawać odsmażone na gorąco .. posypane żółtym serem.
luna
Natala1210