Sposób przygotowania:
Naleśniki ziemniaczane z sosem grzybowym
Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce, wymieszać z surowymi jajkami i mąką, dodawać mleko do uzyskania płynnej gęstości ciasta.
Smażyć niezbyt grube naleśniki.
Umyte grzyby namoczyć.
Ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli.
Miękkie grzyby drobno pokroić.
Wywar podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zagotować, dodać masło, sól i pieprz do smaku.
Naleśniki zwinąć w rulony.
Obsmażyć na patelni.
Podawać polane gorącym sosem.
Smażyć niezbyt grube naleśniki.
Umyte grzyby namoczyć.
Ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli.
Miękkie grzyby drobno pokroić.
Wywar podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zagotować, dodać masło, sól i pieprz do smaku.
Naleśniki zwinąć w rulony.
Obsmażyć na patelni.
Podawać polane gorącym sosem.