jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Naleśniki ziemniaczane z sosem grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

naleśniki ziemniaczane z sosem grzybowym, super danie na obiad

Naleśniki ziemniaczane z sosem grzybowym

Składniki:

Naleśniki ziemniaczane z sosem grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ziemniaczane z sosem grzybowym
Ugotowane ziemniaki zemleć w maszynce, wymieszać z surowymi jajkami i mąką, dodawać mleko do uzyskania płynnej gęstości ciasta.
Smażyć niezbyt grube naleśniki.
Umyte grzyby namoczyć.
Ugotować w 2 szklankach wody z dodatkiem drobno pokrojonej cebuli.
Miękkie grzyby drobno pokroić.
Wywar podprawić śmietaną wymieszaną z mąką.
Zagotować, dodać masło, sól i pieprz do smaku.
Naleśniki zwinąć w rulony.
Obsmażyć na patelni.
Podawać polane gorącym sosem.