Sposób przygotowania:
Naleśnikowe zawijasy z indykiem i warzywami
Mięso z indyka opłukać, oczyścić, osuszyć i pokroić w niezbyt duże kawałki. Pokrojone mięso przełożyć do miseczki i posypać je przyprawami (przyprawą do grilla, oregano, słodką mieloną papryką i pieprzem) oraz polać mięso odrobiną oleju. Wymieszać mięso w przyprawach i w oleju, by całe pokryło się olejową doprawioną marynatą. Odstawić mięso do zamarynowania i w tym czasie przygotować naleśniki. Z mąki, wody, mleka, jajek, proszku do pieczenia, szczypty soli i sporej dawki granulowanego czosnku przygotować naleśnikowe ciasto. Smażyć naleśniki na patelni z dodatkiem oleju. Usmażone naleśniki odstawić na bok i dokończyć przygotowywanie mięsa. Usmażyć indyka w przyprawach i oleju na patelni już bez dodatku tłuszczu. Na każdym naleśniku układać trochę pokrojonej kapusty pekińskiej, kawałki pokrojonego pomidora i ogórka (nie obierałam ogórka ze skórki), a także usmażonego indyka, a następnie ułożone warzywa i mięso polewać ketchupem i sosem czosnkowym. Naleśnik zwijać w rożek przygotowując w ten sposób naleśnikowego zawijasa z indykiem i warzywami. Postępować każdorazowo identycznie przy przygotowywaniu kolejnych naleśnikowych rożków, zawijasów.