Sposób przygotowania:
Naleśnikowy niby kebab z radicchio
Z mleka, wody, jajek, mąki zrobić ciasto na naleśniki. Ma być konsystencji gęstej śmietany. Usmażyć.Z cykorii wyciąć głąb, rozebrać listki i wymoczyć je w wodzie z dodatkiem soku z cytryny. Kiedy straci goryczkę, posiekać drobno. Na deseczce pokroić oliwki i pomidorki. Wymieszać cykorię, oliwki, pomidorki z serkiem twarogowym i doprawić. Piersi z kurczaka usmażyć- lub grillować na oleju z dodatkiem czosnku i ziół, na wolnym ogniu, żeby nie spalić. Ostudzić i pokroić. Na każdego naleśnika nakładać serek z dodatkami, posiekaną pierś z kurczaka i zwijać. Ja zwijałam najpierw w rulon a potem rulon jeszcze raz do środka. Można opiekać ale nie ma takiej potrzeby smacznego.



Ania Hosz
msewka