Sposób przygotowania:
Niby giuwecz wersja 4
Pierś z kurczaka umyć , osuszyć i pokroić w wąskie paseczki . Posypać przyprawami ( papryka, sól, pieprz , czubrica, kminek ) . Wymieszać . Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju i podsmażyć na nim na rumiano mięso .Dosypać pokrojoną w ,,piórka" cebulę i doprowadzić by się zeszkliła. Warzywa - umyć i pokroić : -kapustę usiekać w paski ( nie za cienkie) -ziemniaki w pół plasterki -paprykę w paski - pomidor w grubą kostkę -ogórek w plasterki -marchew w talarki -por w pół plasterki -fasolkę na 3 kawałki Włożyć do dużego garnka wszystkie warzywa . Dołożyć mięso z cebulą i pokrojoną w pół plasterki kiełbasę. Przesypywać ziołami . Zalać bulionem .Wlać pozostały olej . Dusić przykryte ok. 1,5 godziny na bardzo małym gazie . Płyn powinien się zgotować o połowę .Wymieszać. Doprawić koncentratem ,pastą paprykową , przyprawami , szczyptą cukru .
edytaha