msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Niby gulasz.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pikantny,niby gulasz na szybko.Doskonale rozgrzewa w jesienne słoty.

Niby gulasz.

Składniki:

Niby gulasz.

 

  • 45 dag mortadeli
  • 25 dag pieczarek
  • 1 mała cukinia
  • 2 cebule
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 płaskie łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 przyprawa Prymat do gulaszu
  • 1 łyżeczka przyprawy Prymat do dań z fasoli
  • 1 kostka bulionowa warzywna
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka vegety
  • natka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Niby gulasz.
Mortadelę pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną drobno cebulę.Przełożyć podsmażone do garnka,podlać 0,5 l wody,dodać kostkę bulionową i poddusić.W międzyczasie podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cukinię (ze skórką), wrzucić pokrojone w kostkę pieczarki,podsmażyć, dołożyć do mortadeli.Doprawić vegetą, przyprawą do gulaszu i do dań z fasoli,solą i pieprzem.Wsypać opłukana i osączoną fasolę czerwoną z puszki i chwilę razem pogotować.Posypać posiekaną natką pietruszki.Podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.