Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Niecodzienna wołowina z pastą serową

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso umyć, osuszyć. Plastry rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i

Niecodzienna wołowina z pastą serową

Składniki:

Niecodzienna wołowina z pastą serową

 

  • 4 plastry (nieco grubsze) wołowiny
  • cebula
  • 20 dag żółtego, lekko pikantnego sera
  • jajko
  • oliwa i masło (pół na pół) do smażenia
  • natka pietruszki
  • szczypta mielonej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Niecodzienna wołowina z pastą serową
Mięso umyć, osuszyć. Plastry rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podpiec plastry na ostrym ogniu około 4-5 minut. Zestawić z ognia. Przygotować farsz. Cebulę oczyścić, obrać i drobno posiekać. Zeszklić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Utrzeć ser; dodać razem z jajkiem, mieloną papryką, solą i pieprzem do wystudzonej cebuli. Na wierzchu każdego plastra rozsmarować farsz. Patelnię szczelnie przykryć i dopiec mięso na bardzo wolnym ogniu około 15-20 minut. Posypać natką pietruszki.