Sposób przygotowania:
Niecodzienna wołowina z pastą serową
Mięso umyć, osuszyć. Plastry rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podpiec plastry na ostrym ogniu około 4-5 minut. Zestawić z ognia. Przygotować farsz. Cebulę oczyścić, obrać i drobno posiekać. Zeszklić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Utrzeć ser; dodać razem z jajkiem, mieloną papryką, solą i pieprzem do wystudzonej cebuli. Na wierzchu każdego plastra rozsmarować farsz. Patelnię szczelnie przykryć i dopiec mięso na bardzo wolnym ogniu około 15-20 minut. Posypać natką pietruszki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i podpiec plastry na ostrym ogniu około 4-5 minut. Zestawić z ognia. Przygotować farsz. Cebulę oczyścić, obrać i drobno posiekać. Zeszklić na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Utrzeć ser; dodać razem z jajkiem, mieloną papryką, solą i pieprzem do wystudzonej cebuli. Na wierzchu każdego plastra rozsmarować farsz. Patelnię szczelnie przykryć i dopiec mięso na bardzo wolnym ogniu około 15-20 minut. Posypać natką pietruszki.