Sposób przygotowania:
Niskokaloryczna wołowina z jarzynami
Mięso umyć, osuszyć w bibule. Natrzeć solą i pieprzem lub ostrą papryką. Odstawić na 2 godziny do lodówki, następnie pokroić w dość dużą kostkę. Na patelni stopić boczek i obsmażyć mięso, wyjąć. Włoszczyznę obrać, opłukać i pokroić w paseczki. Na patelni rozgrzać margarynę, podsmażyć na niej włoszczyznę i przełożyć ją do rondla. Mięso ułożyć na warzywach, zalać szklanką gorącego bulionu z kostki i dusić około 30 minut. Ziemniaki obrać, umyć i ugotować. Kalafior podzielić na różyczki i ugotować w oddzielnym garnku w osolonej wodzie. Mięso i warzywa wyjąć, ułożyć na półmisku, obłożyć ziemniakami i cząstkami kalafiora. Pozostały w rondlu sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować i polać nim potrawę, posypać zieleniną.