dajanecka

dajanecka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Obiad- kotlet z kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

gotowa propozycja obiadu- schabowy z kapustą

Obiad- kotlet z kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Obiad- kotlet z kapustą kiszoną

 

Sposób przygotowania:

Obiad- kotlet z kapustą kiszoną
Mięso (schab) płuczemy , kroimy na kotlety. Rozbijamy kotlety z dwóch stron za pomocą tłuczka. Musimy połączyć ze sobą sól, pieprz, chilli, czosnek. Takimi przyprawami posypujemy jedna stronę każdego kotleta. . Obtaczamy w mące, jajku, bułce. Rozgrzewamy patelnie z olejem i smażymy kotlety na rumiany kolor z dwóch stron.Kapustę kiszoną łączymy z pieprzem, cukrem, olejem, obraną startą marchwią oraz startym jabłkiem na tartce jarzynowej. Na talerz wykładamy ugotowane, ubite ziemniaki, kotlet i porcję surówki z kapusty kiszonej.
Obiad- kotlet z kapustą kiszoną
posypane kotlety z przyprawami, mięso rozbite
Obiad- kotlet z kapustą kiszoną
obtaczanie kotleta w jajku i bułce tartej
Obiad- kotlet z kapustą kiszoną
obtoczone mięsso w panierce- jajko, bułka
Obiad- kotlet z kapustą kiszoną
Smażymy z dwóch stron na rumiany kolor kotlety