Sposób przygotowania:
Obiadek Drwala
Kapustę białą szatkujemy , koperek siekamy.Posiekaną kapustę wrzucamy do garnka razem z przyprawami oraz koperkiem , zalewamy wodą i gotujemy.W międzyczasie bekon kroimy w kosteczkę i podsmażamy na małej patelni z łyżką smalcu.Jak kapusta będzie miękka , to bekon przekładamy z patelni do garnka z kapustą ( razem z tłuszczem który wycieknie podczas smażenia ).Dokładnie mieszamy , zmniejszamy gaz i nadal dusimy próbując co pewnie czas i w miarę potrzeb przyprawiać do smaku.Na końcu w szklance mieszamy letnią wodę z mąką pszenną i wlewamy , cały czas energicznie mieszając do kapusty. Kotleciki rozbić , posolić przyprawić pieprzem , obtoczyć w mące , następnie w rozbełtanym jajku , a na końcu w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju.Do tego podajemy oczywiście ziemniaczki tłuczone z łyżką masła oraz przyprawą smażona cebulka w kostce.Smacznego