Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupka ogórkowa z przesmażonymi na maśle ogórkami

Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami
Pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na tarce. Por oczyścić i pokroić w paseczki. Ziemniaki i marchewki obrać, umyć i pokroić w kostkę.Wrzucić do garnka, zalać wodą, dodać szczyptę soli, 2 kulki ziela angielskiego, listek laurowy i 3-4 kulki pieprzu. Gotować 10 minut. Wrzucić seler, pietruszkę i por. Gotować do miękkości warzyw. W międzyczasie ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić ogórki, przesmażyć kilka minut. Dodać chochelkę wywaru z jarzyn, zamieszać, wlać całość do garnka. Gotować aż ogórki zmiękną. Doprawić do smaku. Wlać śmietankę. Zagotować. Gorącą zupę rozlać do talerzy, posypać kiełkami do dekoracji. Podawać na obiad z kromką świeżego chleba z masłem czosnkowym lub jako pierwsze danie obiadowe
Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami
Pietruszkę i selera obrać umyć i zetrzeć na tarce Por oczyścić i pokroić w paseczki
Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami
Ziemniaki i marchewki obrać umyć i pokroić w kostkę
Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami
Wrzucić do garnka zalać wodą dodać szczyptę soli 2 kulki ziela angielskiego listek laurowy i 3-4 kulki pieprzu Gotować 10 minut Wrzucić seler pietruszkę i por Gotować do miękkości warzyw
Ogórkowa z przesmażonymi ogórkami
W międzyczasie ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej Na patelni rozgrzać masło wrzucić ogórki przesmażyć kilka minut Dodać chochelkę wywaru z jarzyn zamieszać wlać całość do garnka Gotować aż ogórki zmiękną Doprawić do smaku Wlać śmietankę Zagotować

Tagi:

ogórki