Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Omlet po normandzku (Francja)

  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 3

Do przygotowanej mieszaniny jajek dodajemy śmietankę, sól, pieprz.

Omlet po normandzku (Francja)

Składniki:

Omlet po normandzku (Francja)

 

Sposób przygotowania:

Omlet po normandzku (Francja)
Do przygotowanej mieszaniny jajek dodajemy śmietankę, sól, pieprz. Przesmażoną w kawałeczkach wątróbkę mieszamy z winem, solimy, posypujemy pieprzem i pogotowujemy 5 minut, potem trzymamy w cieple. Z masy jajecznej usmażyć 2 omlety. Gotowy omlet zawijamy i do srodka wlewamy wątróbkę z winem. Posypujemy zielona pietruszką.

Tagi:

jajko jajka omlet