Sposób przygotowania:
Omlet z płatkami kukurydzianymi
Drożdże z cukrem rozmieszać w kilku łyżkach mleka. Jajka, mąkę i resztę mleka dokładnie zmiksować, wlać rozpuszczone drożdże.Dodać płatki owsiane, siemię lniane, wymieszać.Zostawić w ciepłym miejscu na ok. 20 minut. Cebulę drobno posiekać i dodać do ciasta, wsypać płatki kukurydziane i wszystko jeszcze raz pomieszać.Posolić do smaku. Olej rozgrzać na patelni i smażyć średniej grubości placki, zrumienić z obu stron.Plasterki sera żółtego pokroić w cienkie paski.Usmażony, gorący placek położyć na talerzu i przekroić mniej więcej w połowie, aby jedna część była trochę większa.Nałożyć na nią ser, posypać bazylią i przykryć drugą częścią.Na wierzchu ułożyć kilka pasków sera, posypać bazylią. Smakuje sam lub z pomidorami w różnej postaci!