Sposób przygotowania:
Omlet ze szpinakiem i serem feta
Szpinak mrożony wrzucamy na patelnię i na niewielkim ogniu rozmrażamy go z odrobiną oliwy z oliwek. Gdy rozmrozi się, solimy go i dodajemy pieprz oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę lekko soląc. Żółtka mieszamy z mlekiem, mąką, odrobiną pieprzu (za pomocą miksera), a następnie dodajemy do piany z białek i mieszamy wszystko razem (już bez miksera, tylko ręcznie). Powstałą masą zalewamy szpinak na patelni, a na górę kruszymy kawałki sera feta. Wszystko trzymamy pod przykryciem do momentu aż ciasto stanie się sprężyste. Moja potrawa została zrobiona według pomysłu Berniki i za jej wskazówkami. Tutaj link do potrawy "matki": https://gotujmy.pl/zielone-trojkaty,przepisy-szpinak-przepis,80790.html