Sposób przygotowania:
Orkiszowe knedle że śliwkami i cynamonem
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy, przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę i jajko, wyrabiamy ciasto. Dzielimy je na części, formujemy wałek i kroimy na kawałki. W każdy wkładamy śliwkę i formujemy knedle. Gotujemy w osolonym wrzątku ok 1 minuty.
Bułkę tartą wsypujemy do rondelka, podgrzewamy do przyrumienia, dodajemy cynamon i masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Knedle podajemy z przygotowaną polewą i posypane cukrem trzcinowym.
Smacznego
Bułkę tartą wsypujemy do rondelka, podgrzewamy do przyrumienia, dodajemy cynamon i masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Knedle podajemy z przygotowaną polewą i posypane cukrem trzcinowym.
Smacznego