Sposób przygotowania:
Orzechowiec wg Mychy
Ciasto: Do miski przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodaję masło pokrojone na małe kawałeczki. W mleku rozpuszczam cukier i miód, wbijam jajka. Mieszankę dodaję do sypkich składników i szybko zagniatam, formuję kulę. Wkładam ciasto do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto dzielę na dwie jednakowe części i piekę osobno na blaszce 25 cm na 40 cm w 190*C ok. 15 minut aż do zrumienienia. Masa orzechowa: W rondelku roztapiam masło, miód i cukier. Kiedy wszystko się rozpuści dodaję wtedy grubo pokrojone orzechy i jeszcze chwilę całość podgrzewam. Na jeden z placków wykładam masę orzechową, wyrównuję i pozostawiam do ostudzenia. Krem: Na mleku gotuję budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu, ale dodaję mniej mleka. Ugotowany budyń odstawiam do ostudzenia. Miękkie masło miksuję, dodaję do niego po łyżce zimny budyń i ucieram aż do otrzymania puszystego kremu. Masą przekładam miodowe placki. Ciasto najlepiej smakuje na 2-3 dzień.