Sposób przygotowania:
Orzechy
Ciasto:
Za wszystkich składników zagnieść ciasto. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Narobić kulek wielkości orzecha laskowego. Formę do orzechów posmarować tłuszczem. Następnie do rozgrzanej formy kłaść kulki. W czasie pieczenia przekręcać formę na obie strony.
Masa:
Cukier i mleko zagotować, wrzucić do tego margarynę, aby się rozpuściła, dosypać mleko w proszku ciągle mieszając – dodać kakao, cukier waniliowy i posiekane orzechy.
Nadziewać skorupki i składać, odstawić w chłodne miejsce.
Za wszystkich składników zagnieść ciasto. Ciasto nie powinno być zbyt gęste. Narobić kulek wielkości orzecha laskowego. Formę do orzechów posmarować tłuszczem. Następnie do rozgrzanej formy kłaść kulki. W czasie pieczenia przekręcać formę na obie strony.
Masa:
Cukier i mleko zagotować, wrzucić do tego margarynę, aby się rozpuściła, dosypać mleko w proszku ciągle mieszając – dodać kakao, cukier waniliowy i posiekane orzechy.
Nadziewać skorupki i składać, odstawić w chłodne miejsce.