Sposób przygotowania:
Owocowo - miętowo - bazyliowe naleśnik
Miętę i bazylię blenderujemy z wodą gazowaną. Dodajemy następnie, mąkę, olej, jogurt 1 łyżka, mleko, sól i mieszamy wszystko. Naleśniki smażymy na patelni na cienkie placki. Żelatynę zalewamy 1 łyżką zimnej wody napęcznieje, a następnie dodajemy gorącą wodę żeby się rozpuściła. Jak ostygnie łączymy z jogurtem. Dodajemy cukier puder. Do 1/3 tej masy dodajemy łyżkę galaretki truskawkowej można dodać zmiksowane 2 truskawkami jeszcze. Wkładamy te 2 masy do lodówki żeby nam się ścięła, Smarujemy naleśniki i składamy na ćwiartki. Na 2 naleśnikach szpryca wyciskamy masę biała, na 2 truskawkowa. Układamy na nich z owoców kwiatki. Z truskawek robimy płatki, tka samo postępujemy z morelą. Dekorujemy resztką owoców. Porzeczki blenderujemy i powstaje nam sos którym polewamy talerz. Dekorujmy listkami mięty.
darmiona
Smakowita88
kasiunia.1981
marietta
Natala1210
Sarenka
edytaha