Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pączki z ptysiowego ciasta

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Polać sosem czekoladowym i podawać na gorąco.

Pączki z ptysiowego ciasta

Składniki:

Pączki z ptysiowego ciasta

 

 

Sposób przygotowania:

Pączki z ptysiowego ciasta
2 jajka, cukier, kakao, mąkę, masło, cukier waniliowy wymieszać, wlać gorące mleko i ciągle mieszając zagotować. Przecedzić przez sito. Margarynę z 2 szkl wody zagotować, wsypać mąkę i mieszając chwile zaparzać, ucierać do ostudzenia. Następnie wbijać po 1 jajku ciągle mieszając do momentu aż ciasto będzie się trzymać łyżki. Kłaść ciasto na rozgrzany tłuszcz i smażyć na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku.