Sposób przygotowania:
Pakieciki z ciasta francuskiego
Grzyby dokładnie umyć i zamoczyć w wodzie przynajmniej na 2 godziny. Następnie ugotować, wyjąć z wywaru, ostudzić i drobno posiekać. ( wywar z grzybów wykorzystać do przygotowania zupy grzybowej ) Kapustę kiszoną ugotować w wodzie z dodatkiem angielskiego ziela i liścia laurowego, ostudzić, drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju zeszklić drobno posiekaną cebulę, dodać kapustę, bułkę tartą i grzyby, podsmażyć. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup w płynie. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty 7/7 cm. Na każdy kawałek ciasta ułożyć po łyżce farszu, skleić wszystkie cztery rogi. Pakieciki ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 195-200 stopni około 12-15 minut.