luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Papryka faszerowana

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszna i aromatyczna papryczka .. moja ulubiona

Papryka faszerowana

Składniki:

Papryka faszerowana

 

 

  • 4 nieduże równe papryczki
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 szklanki ugotowanego ryżu
  • 1 jajko
  • sól pieprz
  • natka pietruszki
  • przyprawa do mięsa mielonego

 

Sposób przygotowania:

Papryka faszerowana
Paprykę oczyścić odcinając korzonek a wraz z nim ok 1.5 cm owocu i robiąc spory otwór wyciąć gniazda nasienne ... Ugotowany ryż wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, przyprawami i natką pietruszki nadziać papryczki i przykryć odciętą wcześniej przykryweczką z korzonkiem Pomidory pokroić wrzucić do sporego garnka, rozgotować , dodać cebulę i drobno posiekaną polowe papryki zagotować i wstawić nadziane papryczki.. dusić w tym sosie pod przykryciem ok 40 min.. wyjąć papryczki ostrożnie na talerze do sosu dodać śmietanę zagotować i polać sosem papryczki ...