Sposób przygotowania:
PAPRYKA FASZEROWANA Z PIECZARKAMI I SOSIKIEM
Ryż ugotować al dente. Wystudzić. Cebule drobno pokroić i podsmażyć na maśle, czosnek przecisnąć przez praskę i dorzucić do cebulki. Chwilę smażyć. Wystudzić. Pieczarki pokroić w większą kostkę i smażyć dopóki woda nie wyparuje. Mięso mielone (surowe) wymieszać z wystudzonym ryżem, dorzucić cebulę z czosnkiem, jajko, przestudzone pieczarki, posiekana natkę pietruszki i odsączoną kukurydze. Doprawić do smaku. Papryki przekrawać wzdłuż zostawiając zielone ogonki. Papryki wypełnić po brzegi. Bulion wymieszać z pomidorami, doprawić czosnkiem, solą i pieprzem. Sos wylać do naczynia żaroodpornego i wyłożyć na niego papryki. Piec przykryte folią aluminiową w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut, jakieś 3-4 minuty przed końcem pieczenia posypać startym na dużych oczkach serem i zapiec.