justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Papryka nadziewana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Papryka nadziewana może służyć jako osobne danie albo dodatek do mięs.

Papryka nadziewana

Składniki:

Papryka nadziewana

 

 

Sposób przygotowania:

Papryka nadziewana
Ściąć wieczko z papryk, wyczyścić środek, posolić i ugotować na półmiękko w małej ilości wody. Dusić na oleju pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek i ścięte części papryki, dodać pokrojone i obrane ze skórki pomidory i oczyszczone grzyby. Po kilku minutach duszenia dodać ryż, jajka i tarty ser, wymieszać, napełnić tym papryki. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem włożyć papryki, dodać trochę wody i piec 10 minut, aż woda wyparuje. Przed podaniem polać sosem pomidorowym zmieszanym z wywarem z wody, w której się gotowała.