Sposób przygotowania:
Papryka z serem
Naciąć z boku paprykę, otworzyć, usunąć pestki i wewnętrzne błonki. Podsmażyć paprykę na żelaznej patelni, owinąć w ściereczkę i usunąć skórkę.. Potem opłukać paprykę i zostawić na cedzaku by obciekła. Następnie włożyć do środka ser. Zamknąć przywracając naturalny kształt. Ubić na sztywno pianę z białka i dodać po jednym żółtku, wymieszać na jednolitą masę. Oprószyć paprykę mąką, obtoczyć w jajkach i często obracając, równomiernie zrumienić z obu stron na gorącym oleju. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. W międzyczasie przygotować sos pomidorowy. Sparzyć pomidory wrzątkiem, usunąć skórkę i zmiksować pokrojoną cebulą, goździkiem, cynamonem i 1/2 łyżeczki cukru. Wlać sos na niewielką ilość rozgrzanego oleju, przykryć i dusić około 15 minut. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodać trochę ciepłej, posolonej wody. Włożyć paprykę do sosu, przykryć i dusić razem przez 5 minut. Przed podaniem polać kremem.