Sposób przygotowania:
Paprykarz z patelni z kwaśną śmietaną
Ziemniaki i fasolkę szparagowa gotujemy w garneczku w osolonej wodzie .Można wykorzystać ziemniaki ,które zostały od obiadu Pomidory myjemy kroimy w ćwiartki ,papryki w paseczki jak są długie to przekrawamy na pół . Na patelni na maśle smażymy pokrojoną pierś z kurczaka .Miesko wcześniej było marynowane . Pierś była pokropiona octem balsamicznym ,natarta wyciśniętym czosnkiem i pokropiona sosem sojowym . Tak marynowała się w miseczce ok 30 min. Smażymy pokrojoną w kostkę pierś dodajemy posiekana cebulę ,potem wkładamy pokrojoną paprykę -smażymy . Ugotowane ziemniaki odcedzamy studzimy kroimy w plastry ,fasolkę odcedzamy -wszystko wkładamy na patelnie . Na koniec wkładamy pokrojone pomidory ,solimy doprawiamy pieprzem ,sosem sojowym . Dodajemy pokrojoną mozzarelle ,posiekana natke pietruszki .Jak ser się roztopi -podajemy z kleksem kwaśnej śmietany.
Natala1210