Sposób przygotowania:
Papryki faszerowane mięsem, ryżem i mozzarellą
Ryz ugotować al dente i ostudzić. Pieczarki pokroić , obsmażyć na maśle. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ryż, grzyby, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz oraz bazylię suszoną - można zastąpić świeżą. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę , dodać do pozostałych składników. Wyrobić masę.
Papryki opłukać , odciąć górę, oczyścić z pestek, środek oprószyć solą i pieprzem, nakładać mięsną masę do środka. Ustawić w żaroodpornym naczyniu . Nalać odrobinę wody i dodać łyżkę kucharka - można pominąć to i sama woda też wystarczy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 35-40 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)
Papryki opłukać , odciąć górę, oczyścić z pestek, środek oprószyć solą i pieprzem, nakładać mięsną masę do środka. Ustawić w żaroodpornym naczyniu . Nalać odrobinę wody i dodać łyżkę kucharka - można pominąć to i sama woda też wystarczy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 35-40 minut w temp 180 stopni. Smacznego:)
agabi22
kołczu
ps. Papryki pycha :)
agabi22 napisał(a):