aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Parówki z jagodami i masełkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne parówki z jagodami

Parówki z jagodami i masełkiem

Składniki:

Parówki z jagodami i masełkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Parówki z jagodami i masełkiem
Margarynę roztopić i ostudzić. Do miski wlać letnie mleko, wbić jajka, dodać drożdże, sól i cukier waniliowy. Wymieszać. Do tego przesiewać po trochu mąki i mieszać. Wlać tłuszcz. Wyrobić ciasto. Ciasto powinno być dosyć gęste (można dodać mąki w razie potrzeby). Ciasto oprószyć mąką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie wyłożyć ciasto na blat, pokroić na kawałki, na każdy kłaść porcje jagód i zlepiać w kulki. Ułożyć na parowarze (lub garnku z gazą i wodą) i parować 15 minut. Gotowe parówki polać rumianym masłem i posypać cukrem pudrem.

Tagi:

jajko jajka