Agunia

Agunia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 64]

Parówkowe serduszka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Taka mała niespodzianka na śniadanie dla męża:)

Parówkowe serduszka

Składniki:

Parówkowe serduszka

 

  • 4 cienkie parówki ( Berlinki)
  • 3 jajka
  • 1 kromka chleba
  • 2 łyżki startego na małych oczkach żółtego sera
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 4 paseczki szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Parówkowe serduszka
Parówki przecinamy wzdłuż na pół ok 4/5 długości.Formujemy serduszka:wywijamy rozcięte końce na zewnątrz,na końcówce robimy dziurki przeplatamy przez nie paseczkiem szczypiorku i związujemy.Chlebek kroimy w małą kostkę,mieszamy z serem.Jajka rozkłócamy dodajemy szczypior, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni roztapiamy masło,wkładamy parówki w środku wypełniamy dno chlebkiem z serem i lekko podsmażamy na małym ogniu.Następnie na chlebek wlewamy jajka łyżką i smażymy pod przykryciem aż się spód zarumieni,przewracamy serduszka na drugą stronę i jeszcze chwilę smażymy. Smacznego.