PaniAnia

PaniAnia

Kucharz
[Przepisów: 13]

Paszteciki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

sa doskonalym dodatkiem nie tylko do czerwonego barszczu..

Paszteciki

Składniki:

Paszteciki

 

  • Ciasto:
  • 4szkl.maki
  • 250g kasi
  • 1/2szkl.kwasnej smietany
  • 2cale jaja
  • 3zoltka
  • 3plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • 1kg pieczarek
  • 1duza cebula
  • 2lyzki masla
  • sol,pieprz

Sposób przygotowania:

Paszteciki
Ciasto:z podanych skladnikow zagniesc ciasto,nastepnie zawinac w folie i wlozyc na godzine do lodowki.Po uplywie czasu ciasto wyjmujemy z lodowki,rozwalkowujemy,wycinamy kwadraty,nakladamy farsz i zwijamy mocno dociskajac brzeg ciasta.Ukladamy paszteciki brzegiem do dolu na blaszce wczesniej wysmarowanej tluszczem w odstepach 3-4cm.Posmarowac rozmaconym jajkiem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180ºC -200ºC i pieczemy tak dlugo,az sie zarumienia. Farsz:pieczarki umyc,osuszyc i pokroic w plastry.Cebule obrac i poszatkowac.Pieczarki podsmazyc wraz z cebula,doprawic i zmielic.Na patelni rozpuscic maslo i podsmazyc na nim zmielony farsz.