Sposób przygotowania:
Paszteciki
Ciasto:z podanych skladnikow zagniesc ciasto,nastepnie zawinac w folie i wlozyc na godzine do lodowki.Po uplywie czasu ciasto wyjmujemy z lodowki,rozwalkowujemy,wycinamy kwadraty,nakladamy farsz i zwijamy mocno dociskajac brzeg ciasta.Ukladamy paszteciki brzegiem do dolu na blaszce wczesniej wysmarowanej tluszczem w odstepach 3-4cm.Posmarowac rozmaconym jajkiem.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180ºC -200ºC i pieczemy tak dlugo,az sie zarumienia. Farsz:pieczarki umyc,osuszyc i pokroic w plastry.Cebule obrac i poszatkowac.Pieczarki podsmazyc wraz z cebula,doprawic i zmielic.Na patelni rozpuscic maslo i podsmazyc na nim zmielony farsz.
Sarenka
anullka7
bebetka
lara1908