SUPERPRZEPIS

Paszteciki szyszki orzechowe.

  • jaNina
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Paszteciki szyszki  orzechowe. Więcej zdjęć (3)

Takie paszteciki orzechowe możesz komuś sprezentować, ozdobi jego świąteczny stół.

Składniki:

Paszteciki szyszki orzechowe.

 

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki szyszki orzechowe.
Mięso i boczek kroimy w kostkę. Obsmażamy na patelni najpierw boczek. Gdy tłuszcz się wytopi dodajemy łopatkę - obsmażmy. Następnie dodajemy posiekana cebulę i czosnek. Podlewamy odrobiną bulionu i dusimy mięso przez pół godziny. Na końcu dodajemy oczyszczoną z błon wątróbkę. Wszystkie składniki przepuszczamy przez maszynkę trzy razy, dodajemy orzechy mielone i startą bułkę,doprawiamy przyprawami. Dodajemy żółtka i mieszamy masę dokładnie. Gdyby masa była zbyt gęsta podlewamy ją delikatnie sosem z duszenia mięsa. Na końcu dodajemy ubitą pianę białek i delikatnie mieszamy. Układamy podłużne paski masy pasztetowej, dekorujemy je orzechami Pieczemy w temp 180 stopni C przez około 20 minut w zależności od wielkości pasztecików.
Paszteciki szyszki  orzechowe.
Mięso po przesmażeniu dusimy około pół godziny na małym ogniu.
Paszteciki szyszki  orzechowe.
Do masy mięsno-orzechowej dodajemy piane ubitą z białek - mieszamy.