Sposób przygotowania:
Paszteciki szyszki orzechowe.
Mięso i boczek kroimy w kostkę. Obsmażamy na patelni najpierw boczek. Gdy tłuszcz się wytopi dodajemy łopatkę - obsmażmy. Następnie dodajemy posiekana cebulę i czosnek. Podlewamy odrobiną bulionu i dusimy mięso przez pół godziny. Na końcu dodajemy oczyszczoną z błon wątróbkę. Wszystkie składniki przepuszczamy przez maszynkę trzy razy, dodajemy orzechy mielone i startą bułkę,doprawiamy przyprawami. Dodajemy żółtka i mieszamy masę dokładnie. Gdyby masa była zbyt gęsta podlewamy ją delikatnie sosem z duszenia mięsa. Na końcu dodajemy ubitą pianę białek i delikatnie mieszamy. Układamy podłużne paski masy pasztetowej, dekorujemy je orzechami Pieczemy w temp 180 stopni C przez około 20 minut w zależności od wielkości pasztecików.