Sposób przygotowania:
Paszteciki w cieście półfrancuskim
Przygotować ciasto: posiekać mąkę z masłem i margaryną tak, aby nie było wyczuwalnych grudek tłuszczu. Dodać żółtka, jajko, śmietanę i zagnieść ciasto. Pozostawić w dolnej części lodówki na 8-10 godzin. Następnie rozwałkować do grubości 1/2 cm i wycinać szklanką lub foremką krążki. polowę krążków odłożyć, w drugiej połowie zrobić kieliszkiem otwory aby powstały pierścienie.. Pierścienie ułożyć na krążki, posmarować białkiem i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Upieczone wyjąć i ostudzić. Można przygotować je na kilka godzin przed podaniam. Przygotowując nadzienie należy ugotowane mięso kurczaka oddzielić od kości i drobno pokrajać. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją mlekiem, zagotować, dodać mięso, przyprawy do smaku oraz posiekaną natkę pietruszki. Przed podaniem napełnić paszteciki nadzieniem, posypać startym serem i podpiec. Podawać natychmiast po wyjęciu z piekarnika.