Sposób przygotowania:
Paszteciki wg wodna
Ciasto: Letnie mleko mieszamy z łyżką cukru i drożdży, odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Przesiewamy mąkę do miski, dodajemy rozczyn oraz roztrzepane jaja, a następnie rozpuszczoną, nad gorącą wodą, margarynę, dodajemy sól. Formujemy w ładną, gładką kulę i odstawiamy na około godzinkę do wyrośnięcia. W tym czasie robimy farsz. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy parę minut i dodajemy mięso, wszystko smażymy na wolnym ogniu, Doprawiamy i dodajemy odrobinę bułki tartej. Farsz przekładamy do głębokiego talerza, gdy wystygnie wbijamy do niego 2 jaja i dokładnie mieszamy. Dzięki temu, przy krojeniu, mięso nie będzie uciekać ze środka. Gdy ciasto urośnie wykrawamy prostokąty 5 cm x 7 cm lub o dowolnie preferowanej wielkości. W gotowe kawałki nakładamy farsz, zawijamy w rulonik i układamy we wcześniej przygotowanej blaszce. Paszteciki smarujemy mlekiem i odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcie i pieczemy kolejne 20 minut. Można je podawać do obiadu lub jako pyszną przekąskę do napoju. Smacznego!