Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Paszteciki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Paszteciki podawać do czystych zup. Są smaczne na zimno lub ciepło.

Paszteciki z ciasta francuskiego

Składniki:

Paszteciki z ciasta francuskiego

 

  • ciasto francuskie gotowe 1 opakowanie
  • pieczarki 15 dag
  • ser żółty utarty 5 dag
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa maggi do smaku
  • jajko 1 szt

Sposób przygotowania:

Paszteciki z ciasta francuskiego
Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę i zeszklić. Pieczarki umyć i drobno posiekać. Wsypać do cebuli i dusić około 10 minut. Następnie przestudzić, wymieszać z żółtym serem, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Ciasto rozmrozić, pokroić na prostokąty. Na każdy kawałek ciasta położyć farsz, złożyć na pół i zlepić brzegi. Ułożyć na przygotowanej blaszce, posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 200 stopni około 15 minut.