Sposób przygotowania:
Paszteciki z kapustą i grzybami
Na dzień przed gotowaniem moczę grzyby w 1,5 szklanki wody. Po odcedzeniu ( następnego dnia) zalewam tą wodą kapustę , dodaję liście laurowe i gotuję przez 30 minut. Obieram cebule i kroję je w półplastry, przekładam na patelnię z 2 łyżkami oleju, smażę do zeszklenia. Grzyby siekam drobno, dodaję do cebuli, a potem do odcedzonej kapusty.Dodaję posiekany czosnek, doprawiam całość solą i pieprzem, dolewam 3 łyżki oleju i duszę pół godziny. Ciasto kroję na paski szerokości 10 cm, delikatnie zaznaczam środek paska, na jednej połowie układam łyżkę farszu. Na drugiej połowie robię nacięcia ( 5) jak na zdjęciu. Brzeg smaruję wodą, sklejam . Przekładam przecięte paski ( wg zdjęcia). Smaruję paszteciki mlekiem i piekę ok.20 minut w temperaturze 220 stopni C.