ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Paszteciki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie na kolację bądź na obiad.

Paszteciki z mięsem

Składniki:

Paszteciki z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsem
Z podanych wyżej składników sporządzamy ciasto naleśnikowe (miksujemy wszystko). Smażymy na patelni naleśniki. Sporządzamy farsz: wołowinę gotujemy wolno w osolonej wodzie aż zmięknie. Studzimy a następnie mielimy w maszynce. Dodajemy namoczoną w wodzie i odciśniętą bułkę. Cebule obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy ją do mięsa, a także wbijamy 1 jajko oraz dodajemy śmietanę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym farszem smarujemy naleśniki któe następnie zwijamy w rulony. Każdy naleśnik maczamy w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano na maśle.